Search

Cultuuronderwijs

basisscholen Rijssen-Holten 2024-2025

Spelregels bij uitvoer van activiteiten

De school is verantwoordelijk voor het proces rondom de uitvoering, Cultuurcoach Kristina blijft het proces bewaken op de achtergrond en is aanspreekbaar voor advies.

 LET OP:

  • Het afgesproken aantal leerlingen kan niet zonder overleg gewijzigd worden.
  • Vervoer naar en van een externe locatie wordt door de school zelf geregeld en bekostigd.
  • Bij te laat annuleren door de school heeft dit financiële consequenties.

Lesmateriaal en voorbereidingstips

Bij veel activiteiten is lesmateriaal beschikbaar of zijn er tips om de klas voor te bereiden op de activiteit. Wanneer het lesmateriaal of de tips niet op tijd worden geleverd zoals afgesproken, neem dan contact op met cultuurcoach Kristina.

Door het aangeboden lesmateriaal / voorbereidingsmateriaal tijdig in te plannen in het lesprogramma wordt de activiteit beter ingebed en kunnen leerlingen en leerkracht meer uit de activiteit halen.

Contact

Het is voor beide partijen belangrijk dat de school de culturele aanbieder al van te voren heeft gesproken. De cultuurcoach voorziet de aanbieder van de contactgegevens van de school en de school van de contactgegevens van de aanbieder.

Neem van te voren altijd nog even contact op om de aanvangstijden op school of locatie, de duur van de activiteit, inrichtingswensen van (speel)lokaal of (les)materiaalafspraken te controleren.

De contactgegevens van alle aanbieders uit de gids zijn ook hier te vinden

Orde

De leerkracht is verantwoordelijk voor het bewaken van de orde tijdens de activiteit/het bezoek.

De leerkracht dient bij de activiteit te blijven en, zover dat mogelijk is, deel te nemen.

Evaluatie

Na een activiteit of gastles kan je gevraagd worden om een evaluatieformulier in te vullen. Deze direct invullen en meegeven aan de aanbieder wordt zeer op prijs gesteld.

Promotie via social media

Als je een post maakt op LinkedIn, Facebook of Instagram, wil je dan taggen naar #cultuuronderwijsgids en @Viaviewelzijn? Wij kunnen deze berichten vervolgens delen op onze kanalen. 

Ontvangst op school

Vanuit de school is iemand aanwezig om de bezoekende organisatie/docent te ontvangen en wegwijs te maken.

De aankomsttijd hangt af van de nodige voorbereidingstijd. Na afloop is ook tijd nodig om op te ruimen. Zorg als school dat er iemand kan helpen als dat nodig is. 

Ontvangst met koffie en thee wordt zeer gewaardeerd.

Regels voor bezoek aan erfgoedinstelling of museum

Wees op tijd aanwezig. De school is zelf verantwoordelijk voor vervoer van de leerlingen. Zorg voor voldoende begeleiders. Niet eten of drinken op de locatie (tenzij aangegeven).

Bereid de kinderen voor op het bezoek door het lesmateriaal dat de school van te voren ontvangt te gebruiken in de klas.

Regels voor het bijwonen van een theatervoorstelling

Wees op tijd aanwezig. De school is zelf verantwoordelijk voor vervoer van de leerlingen.

Ga vóór aanvang van de voorstelling naar het toilet, tijdens kan het echt niet (wees hier als begeleiders duidelijk over naar de kinderen).

Niet lopen op of langs het podium tijdens de voorstelling. Niet eten of drinken tijdens de voorstelling. Niet bezig zijn met iets anders dan met de voorstelling (geldt ook voor de volwassen begeleiders).

Geluid van mobiele telefoons uitschakelen. Filmen is niet toegestaan en fotograferen alleen als dat aangegeven wordt door de artiest(en).